tel icon

Login:

+36-1/275-14-44

tel icon

Clinic:

1136 Budapest,
Tátra u. 28. II. em. 4.

tel icon

Consulting hours:

monday: 16:15 - 19:00

Further contact

Symptoms

Fogamzásgátlót szeretnék
Minden nő más és más, ezért kell a fogamzásgátlást is egyénre szabottan alkalmazni. Más módszer javasolt egy tinédzser korú leánynak és más egy többgyermekes anyának. Az utóbbi években az alacsonyabb hormontartalmú fogamzásgátló készítmények , illetve az új mechanizmusú méhen belűli fogamzásgátló eszközök "spirál" nyertek teret, Egyre több lehetőség közül választhatunk, így mindenki megtalálhatja számára az ideálist.
Next next icon
Hüvely panaszok, hüvelyfolyások
Napjainkban is a legtöbb nő nagyobb mennyiségű hüvelyi váladékozás (hüvelyi folyás) miatt keres fel nőgyógyászati rendelőt.
Next next icon
Klimax kezdődik?
Klimaxról akkor beszélünk, ha az utolsó vérzést legalább hat hónapon keresztül nem követi másik menstruáció. Ennek időpontja meglehetős változékonyságot mutat, de Magyarországon átlagosan 48-50 éves kor között jelentkezik. Ázsiában és Afrikában korábban, a nyugat-európai nők között azonban később következik be, amiben valószínűleg a táplálkozási különbségek játszanak szerepet.
Next next icon
Nem esek teherbe
Ha egy éven keresztül történő rendszeres, célzott, védekezés nélküli házasélet nem eredményez terhességet, akkor célszerű elkezdeni kivizsgálni, hogy van-e valami olyan ok, amely a sikertelenséget magyarázza. Meddőségnek nevezzük azt az állapotot is, ha a nő bekövetkezett terhessége rendszeresen spontán vetéléssel szűnik meg. A meddőségek okait elemzve, 40%-ban női eredetű az ok, 40%-ban férfi eredetű az ok, 20%, amikor sem a nőnél, sem a férfinál nem találunk okot, mégsem jön össze a kívánt terhesség.
Next next icon
Terhes vagyok?
Egy fogamzóképes korban levő, szabályos időközökben menstruáló nőnél, ha nem jön meg a menstruáció, felmerül terhesség lehetősége. Nyilván ennek lehetősége jóval kisebb, amennyiben a hölgy valamilyen fogamzásgátó módszert alkalmazott. Ha valakinél a várt menstruáció kimaradt és/vagy az alábbi terhességi gyanujelek lépnek fel célszerű vizelet-terhestesztet csinálni, majd egy nőgyógyászhoz elmenni a terhesség igazolására illetve kizárására.
Next next icon
Vérzészavar
Ha egy rendszeresen menstruáló nőnek a vérzése rendszertelenné válik, ( pl. 2 hetente vérzik, vagy nem vérzik 2-3 hónapig, aztán ismét, illetve ha meg is jön a vérzés szabályos időközönként, de nem marad abba 8-10 napig), akkor minden esetben nőgyógyászati vizsgálat illetve nőgyógyászati ultrahang-vizsgálat javasolt.
Next next icon