tel icon

Bejelentkezés:

+36-1/275-14-44

tel icon

Rendelő:

Zugligeti-klinika
1125 Budapest
Zugligeti út 60.

tel icon

Rendelési idő:

Hétfő: 15:30-18:00
Második Szerda: 15:30-17:00

További elérhetőségeink

Szűrővizsgálatok

Nőgyógyászati rákszűrés
Nőgyógyászati rákszűrés alatt elsődlegesen a méhnyakrák-szűrést értjük. Magyarországon a rendszeres méhnyakrákszűrés bevezetését megelőzően a rosszindulatú daganatok közül méhnyakrák-ban halt meg a legtöbb nő. A méhnyak rákszűrésének alapja az un. citológiai mintavétel. Ennek során hüvelyi vizsgálat kapcsán a hüvelyt hüvelytükörrel (népszerű nevén kacsával) feltárjuk, majd a látótérbe került méhnyak felszínéről és a méhnyak-csatornából egy speciális, kefe szerű eszközzel mintát veszünk, amit üveglemezre (mikroszkópos tárgylemezre) viszünk fel.
Tovább next icon
Ultrahang-vizsgálatok
A nőgyógyászati ultrahang vizsgálat történhet hüvelyi vizsgálófejjel vagy hasi vizsgálófejjel.Általánosságban a hüvelyi ultrahang vizsgálat sokkal részletgazdagabb képet ad, ezáltal pontosabb diagnózishoz vezet, úgyhogy a vizsgálatok nagyobb részénél ezt a formát alkalmazzuk.
Tovább next icon
Mell szűrés
Az emlőrák a nőknél leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganat. Az emlőráknál - csakúgy, mint a legtöbb tumornál - is igaz az a megállapítás, hogy a terápia eredménye annál hatékonyabb, minél kisebb az elpusztítandó daganat tömege, azaz minél korábban kerül a betegség felismerésre. Éppen ezért fontos, hogy minél hamarabb orvoshoz forduljon mindenki, aki az emlőben csomót tapint.
Tovább next icon
Petevezeték átjárhatósági vizsgálatok
A petevezeték átjárhatósági vizsgálat a meddőségi kivizsgálás egyik alapvizsgálata. Amennyiben egy évi rendszeres, célzott, védekezés nélküli együttlét esetén sem fogan meg terhesség, és egyéb más fogamzást akadályozó eltérés vagy betegség nem áll fenn, célszerű elvégeztetni. 3 féle vizsgálati módszert végzünk:
Tovább next icon
Hormon-vizsgálatok
Hormonvizsgálatot nőgyógyászati eltérés kapcsán általában fiatal, vagy klimax-körüli vérzési rendellenesség illetve meddőségi problémák esetében szükséges végezni.
Tovább next icon
Általános laborvizsgálatok
Sok betegség diagnosztizálásához, kis és nagyműtétek előtt illetve terhesgondozás kapcsán is szükség van vérből kimutatható vizsgálatokra.
Tovább next icon